Starten met verkopen op Bol.com

Starten met verkopen op Bol.com

Tegenwoordig zijn mensen sneller geneigd om een product online bestellen in plaats van dat je de producten koopt in een fysieke winkel. Om op deze koop trend in te spelen moet je een enorm bereik hebben en daar gaat Bol.com JOU mee helpen.

Hoe werkt verkopen via Bol.com?

Om te starten met verkopen op Bol.com heb je weinig middelen nodig. Wat wel essentieel is bij het verkopen via Bol.com is dat je producten al in huis moet hebben of deze naar het magazijn van Bol.com stuurt. In vergelijking met Dropshipping heb je dus een inventaris en dus een budget nodig om te producten in te kopen. Verder, moet je weten op welke zoektermen  mensen je product zoeken zodat, je de productomschrijving op basis van deze resultaten op kunt bouwen.

Wat kost het?

Doordat Bol.com bijna alles regelt voor je zoals; het betaalverkeer, je listing maar vooral de reclame/advertentie kosten. Hier wil Bol.com natuurlijk iets voor terug hebben namelijk, een bepaald marge en/of een vast bedrag van de winst. Deze bemiddelingsbijdrage hangt vooral af van wat voor soort product je verkoopt, de prijzen lopen tot een van €1 tot €3 per verkocht product.

Hoe word ik succesvol?

Allereerst ben je een bedrijf volgens de wet en in Bol.com zijn ogen, dus je hebt een Kamer van Koophandel nummer nodig om te starten. Verder is het slim je merk en/of product te registreren, zodat niet iedereen er met je product of merk vandoor kan gaan. Het is geen harde eis van Bol.com om jezelf te beschermen maar graag willen we je hiervoor behoeden.

Verwachtingen vanuit Bol.com

  1. Dat je je retourzendingen binnen minimaal 24 uur verwerkt, in je Bol verkoopaccount
  2. Je bestellingen op tijd bij de klant arriveren
  3. Dat je telefonisch bereikbaar bent voor klanten op werkdagen
  4. Binnen 24 uur vragen beantwoord van zowel de klanten als de Bol.com klantenservice
Reacties zijn gesloten.