WhatsApp Business: hoe het werkt

WhatsApp Business: hoe het werkt

WhatsApp Business, wat is het eigenlijk? En hoe werkt het? Op deze pagina vindt u meer inhoud.

WhatsApp Business

WhatsApp Business is een applicatie die gratis kan worden gedownload op Android- en iPhone-apparaten en is speciaal ontworpen voor eigenaren van kleine bedrijven. De applicatie maakt eenvoudige communicatie met klanten mogelijk via verschillende tools. Hiermee kunt u bijvoorbeeld geautomatiseerde berichten verzenden, de berichten sorteren en snel reageren. Als je bekend bent met Whatsapp Messenger, kun je eenvoudig de WhatsApp Business-applicatie gebruiken.

Ben je zelf geen bedrijf, dan hoef je de WhatsApp Business app niet te gebruiken om met het bedrijf te communiceren, je kunt nog gewoon WhatsApp Messenger gebruiken. De WhatsApp Business-applicatie is gemaakt omdat veel bedrijven moeite hebben om met klanten te communiceren via de reguliere WhatsApp Messenger-applicatie en er geen functie is om je account aan een verkoop- of ondersteuningsplatform te koppelen.

Hoe werkt dit

Ten eerste heb je als bedrijf je bedrijfsprofiel in de WhatsApp Business-applicatie. Hier zorg je ervoor dat je alle klantgerelateerde informatie in je profiel opneemt, zoals beschrijving, logo, adres, e-mailadres, locatie, openingstijden en bedrijfswebsite. Via dit bedrijfsprofiel kunnen klanten u bekijken en u berichten sturen. Zorg ervoor dat je een telefoonnummer hebt dat je kunt gebruiken, of je kunt alleen het huidige nummer gebruiken, dit zorgt ervoor dat normale berichten van WhatsApp Messenger worden gekoppeld aan berichten van WhatsApp Business. 

Functie van WhatsApp Business

Er zijn verschillende handige functies in de WhatsApp Business-applicatie waarmee u bepaalde taken gemakkelijk kunt uitvoeren. In dit artikel ga ik kort in op de features in Whatsapp Business en hoe ze werken.

Met het eerste functionele label kunt u bepaalde labels maken om bijvoorbeeld nieuwe prospects te onderscheiden van vaste klanten. Met behulp van de snelle antwoordfunctie heeft WhatsApp Business afkortingen vervangen door gedetailleerde standaardberichten. Bij automatische berichten wordt het bericht dat naar de klant wordt gestuurd automatisch beantwoord met trefwoorden. Een klant kan bijvoorbeeld zeggen “Ik zoek een bedrijfsexpert”, en het automatische antwoord hierop is “Bedankt voor uw informatie”. We nemen zo snel mogelijk contact op met een van onze business experts.​ Er zijn ook statistieken in Whatsapp Business, waarmee je toegang hebt tot een kleine hoeveelheid gegevens over gelezen, verzonden en afgeleverde berichten. Met de WhatsApp Web functie reageer je sneller en efficiënter op klanten vanuit de browser op je computer.

Beperkingen van WhatsApp-zaken:

Houd rekening met de volgende beperkingen als je WhatsApp Business gebruikt:

  • Je kunt je WhatsApp Business-account maar op één desktop of browser tegelijk gebruiken.
  • Daarom kan WhatsApp Business niet meer dan twee mensen tegelijk gebruiken. Op de desktopversie kan het telefonisch worden bediend.
  • U kunt geen chats herstellen van een zakelijk account naar een normaal account, maar u kunt wel de chatgeschiedenis overzetten van een normaal WhatsApp Messenger naar een WhatsApp zakelijk account.
Reacties zijn gesloten.