Dropshipping in Nederland

Dropshipping in Nederland

De grootste stap bij een startende ondernemer is het gebrek aan budget. Bij Dropshipping is dit gelukkig niet het geval. Daarom laten we je deze week zien wat Dropshipping nu precies is en hoe jij makkelijk kan gaan starten met jouw Dropshipping webshop.

Wat is dropshipping?

Kort gezegd is Dropshipping het verkopen van producten direct vanuit de fabriek. De fabrikant doet het verschepen vanuit de fabriek en jij ontvangt een prima marge. Bij Dropshipping kan je namelijk, zelf verkoopprijs bepalen. Je bepaalt je verkoopprijs op basis van:

  • inkoopprijs
  • verzendkosten
  • advertentiekosten
  • vergoeding voor de dropshipping service.

Het grootste voordeel van het businessmodel dropshipping is dat je geen grote en dure voorraad moet beheren. Je voorraad is namelijk, de fabriek zelf in bijvoorbeeld China.

Beginnen met een Dropshipping webshop

Wanneer je gaat beginnen heb je de keuze uit verschillende aanbieders van dropshop software. Bij het beginnen van je webshop raden wij je aan te beginnen met Shopify en de plugin Oberlo te gebruiken. De reden dat we deze combinatie adviseren is dat het vrij eenvoudig is om een webwinkel met behulp van deze programma’s te bouwen. Shopify geeft je een template waar je je producten in kan verwerken en Oberlo geeft je de optie om alle afbeeldingen en zelfs de teksten rechtstreeks vanuit Aliexpress te importeren

Hoe vind ik een geschikte leverancier?

Tip 1: Breed assortiment dat aansluit bij jouw niche

Natuurlijk is dit een logische tip maar, niet onnodig. Kijk goed naar wat je leverancier te bieden heeft zodat, je het grootste deel van je assortiment bij een leverancier kan halen.

Tip 2: Voorraad

Het is essentieel dat je product niet eenmalig geproduceerd is. Wanneer dit het geval is kan het voorkomen dat je product op een gegeven moment op is en dat jij niks meer kan verkopen. Houd dit dus in gedachten bij het kiezen van je leverancier.

Tip 3: Goede samenwerking

Bouw een sterke band op met je leverancier. Wanneer je een goede band hebt opgebouwd kan de leverancier je helpen als er problemen ontstaan binnen je bedrijf. Denk hierbij aan retouren, kapot geleverde producten of zelfs private labeling.

Conclusie over Dropshipping in Nederland

De conclusie is toch dat je hard moet werken om geld te verdienen. Je moet eerst onderzoek doen welke producten werken en welke niet. Dit kost tijd en geld. Echter, is dropshipping totaal niet dood en is het zeker mogelijk om hier een goede boterham mee te verdienen.

Reacties zijn gesloten.