Hoe maak je carrière binnen je huidige bedrijf?

Hoe maak je carrière binnen je huidige bedrijf?

Je werkt bij een leuk bedrijf: begonnen als net afgestudeerde junior en nu al een aantal jaar werkzaam in deze functie. Misschien ben je nu wel eens toe aan wat anders? Denk aan een uitbreiding van je functie of juist de stap maken tot manager? In deze blog lees je precies wat je moet doen om je dromen waar te maken. 

Ga in gesprek

Als eerst is het belangrijk om in gesprek te gaan met je leidinggevende. Hij kan je tips geven om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Vind je dit spannend? Dan ben je natuurlijk niet de enige. Het gaat er ook om hoe je het gesprek begint. Vraag bijvoorbeeld eens wat je leidinggevende bij jou vind passen qua werk. Daarnaast kun je ook in gesprek gaan met collega’s of ervaringsdeskundigen op dit gebied. 

Manager worden of groeien in je functie

Soms hoor je mensen die de functie van manager als ultiem doel stellen. Maar is dat wel zo? Misschien wel als daar je hart ligt, maar lang niet iedereen vindt het leuk om een heel team aan te moeten sturen. Manager is in veel bedrijven ook iets wat je bij je dagelijkse werkzaamheden doet, je moet je dus voorbereiden op een stuk meer extra werk. Voor sommige mensen is juist groeien in je functie interessant. Als junior groei je op een gegeven moment door naar medior en senior. Maar wat je ook kunt doen is op een andere functie binnen het bedrijf solliciteren, of juist een nieuwe functie binnen je team aannemen. 

Andere tips 

Zijn er nog niet zo veel doorgroeimogelijkheden binnen je huidige bedrijf? Kijk dan eens naar het oppakken van een passie naast je werk. Of misschien wel het beginnen van een eigen bedrijf naast je huidige baan. Als je maar wil, dan is er heel veel mogelijk! Werkt er bij jou in het bedrijf iemand van een andere afdeling met een functie die jij interessant vind? Vraag er dan gewoon eens naar.

Reacties zijn gesloten.