Ondernemen met gehoorbeschadiging

Ondernemen met gehoorbeschadiging

Wat zeg je?

Wat hoor ik daar? Ben je een ondernemer? Met een gehoorprobleem? En je weet van aanpakken, zeg je? Alleen… dat aanpakken van je gehoorprobleem, dat is even heel wat anders! Je hebt geen idee hoe je eraan moet beginnen. Je bent zeker niet de enige. Lees maar even verder voor meer tips!

Van bewustwording tot actie.

De eerste stap is dat je je bewust bent van je beperking. Aangezien je dit artikel leest, ben je al goed op weg. Wat kan je nu ondernemen? Het kan handig zijn om eens een online gehoortest uit te voeren. Dan weet je meteen of het echt tijd is om actie te ondernemen. Blijkt uit de online gehoortest dat het echt wel de moeite waard is om de koe bij de horens te vatten, dan is de volgende stap een bezoek aan een audicien. Hij of zij kan je de mate van gehoorverlies meedelen. Afhankelijk van de problemen die je tegenkomt in je dagdagelijkse leven en je werksituatie (groepsgrootte van vergaderingen, deelname aan netwerkevenementen of niet, hoeveelheid conference calls,…) zal de audicien je een hoortoestel voorstellen, eveneens rekening houdend met je esthetische voorkeuren. Dit kan je dan een paar weken vrijblijvend uitproberen. Tijdens dit uitproberen is het belangrijk dat je het hoortoestel dus voldoende test in de voor jou relevante werksituaties. Het zou namelijk zonde zijn om pas na aankoop vast te stellen dat het hoortoestel je voldoende ondersteuning biedt in situaties zonder veel achtergrondlawaai, maar je te weinig meerwaarde biedt in die grote vergaderingen. Vraag gerust ook bij je audicien na naar extra ondersteunende apparatuur. Wist je bijvoorbeeld dat er al heel wat hoortoestellen op de markt zijn die gebruik maken van bluetooth streaming van je telefoongesprekken naar je hoortoestellen?

Een goed horende ondernemer is er twee waard.

Eénmaal je toegerust bent met de voor jou geschikte hoortoestellen, zul je merken dat je in het vervolg weer je aandacht kan richten naar wat er echt toe doet: jouw onderneming! Je hebt weer energie voor twee. Veel succes met de verdere ontplooiing van je zaak, maar ook met het zoeken naar de oplossing voor je gehoorverlies!

Reacties zijn gesloten.