5 tips om te besparen op een zakelijke autoverzekering

5 tips om te besparen op een zakelijke autoverzekering

Nederlanders staan wel bekend als mensen die niet graag meer geld uit willen geven dan nodig. En als ondernemer wil je al helemaal niet meer kosten hebben dan nodig. Dat geldt dus ook voor je zakelijke autoverzekering. Natuurlijk wil je wel een kwalitatieve zakelijke autoverzekering, maar wel een voor een zo laag mogelijke prijs. Daarom zullen er in dit artikel 5 tips worden gegeven om te besparen op je zakelijke autoverzekering.

Tip 1: Kies voor de juiste dekking

Jouw zakelijke auto of wagenpark moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Maar heeft niet per se de meest uitgebreide nodig. Er is geen ontkomen aan de wettelijke verplichte WA-dekking, maar heb je bijvoorbeeld ook een cascodekking nodig? Zo ja, volledig casco (oftewel allrisk) of maar beperkt casco? Dit hangt grotendeels af van de leeftijd van de auto. Verzekeraars gebruiken voor deze keus de volgende vuistregel:

  • Nieuwe auto’s tot en met 4/5 jaar: WA-dekking + volledige casco (allrisk).
  • 6 tot en met 10 jaar: WA-dekking + beperkt casco.
  • 10 jaar of ouder: WA-dekking.

Let wel op: dit is slechts een manier om de juiste dekking te kiezen. Dit is een veelgebruikte vuistregel onder verzekeraars maar houd ook rekening met: ben je veel of bijna nooit op de weg? En heb je de auto(‘s) gekocht met eigen of geleend geld?

Tip 2: Betaal de kleine schades zelf

Wanneer je zelf een kleine schade hebt of een (onopvallende) kras, kijk dan of je het zelf kunt betalen. Wanneer je die schade bij de verzekeraar claimt, kun je een deel van je no-claimkorting verliezen. Dat wil zeggen dat je meer premie gaat betalen.

Tip 3: Verhoog het eigen risico

Bij veel verzekeraars heb je bij beperkt casco of volledig casco (allrisk) een eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen als je een schadeclaim indient. Hoe hoger de eigen risico, hoe lager de premie. Dit premievoordeel kan opwegen tegen die ene keer dat je schade hebt. 

Tip 4: Zet pechhulp uit

Veel automobilisten betalen jarenlang voor eventuele hulp bij pech onderweg. Maar hier een lidmaatschap of verzekering voor is echt niet altijd nodig, of überhaupt zinvol. Want als je terugdenkt hoe vaak heb je pech? 

Tip 5: Vergelijken en overstappen

Vergelijk verschillende autoverzekeringen en de haken en ogen die daar aan hangen. Door te vergelijken krijg je meer inzichten over hoe het ook kan en vaak kom je er ook nog goedkoper bij uit. Veel ondernemers zijn verrast door de uitkomst en stappen daarom ook direct over.

Reacties zijn gesloten.