Hoe jij kunt beginnen met commercieel bloggen

Hoe jij kunt beginnen met commercieel bloggen

Tegenwoordig kun je op het internet op steeds meer manieren geld verdienen. Een van die nieuwe manieren is het geld verdienen met bloggen. Een blog is een persoonlijk geschreven verhaal dat over van allerhande onderwerpen kan gaan. Je kunt met bloggen op verschillende manieren geld verdienen. Dit zal alleen niet van een leien dakje gaan. Iedereen zal ergens moeten beginnen, wat erg lastig is. Om het een stukje makkelijker te maken lees je hieronder een aantal tips om te beginnen met commercieel bloggen. 

Welk type blogger ben jij nu eigenlijk?

Voordat je begint met bloggen moet je eens goed gaan nadenken wat voor blogger je nu eigenlijk bent. Je kunt natuurlijk niet iedereen over 1 kam scheren, maar we kunnen globaal gezien 3 soorten bloggers onderscheiden.

  • De professionele blogger

De professionele blogger blogt puur om geld te verdienen. Hij is commercieel gericht en gebruikt zijn blog om extra klanten te werven

  • De ambitieuze hobbyblogger

De ambitieuze hobbyblogger is razend enthousiast en zit vol met ideeën om over te bloggen. De ambitieuze hobbyblogger is echter nog steeds gebrand om er in een later stadium een zakcentje aan over te houden. 

  • De recreatieve blogger

De recreatieve blogger schrijft blogs puur voor zijn of haar plezier. Hij of zij verwacht niet dat haar blog commercieel lucratief wordt en schrijft voornamelijk voor vrienden en familie. 

Pakkende titel en URL

Als commercieel blogger wil je natuurlijk zoveel mogelijk gevonden worden. De kans om gevonden te worden kan je enorm vergroten door het gebruik van goede titels en een goede URL te kiezen. Het is belangrijk dat je URL duidelijk maakt waar je over schrijft of een pakkende en makkelijk te onthouden naam is. 

Social media

Social media is een enorm belangrijk platform om naamsbekendheid te krijgen. Steeds meer mensen zitten dagelijks op social media. Om je blog te promoten in de beginfase is social media een perfect platform. Je eerste bezoekers scoren kan namelijk al makkelijk door je blog te delen op social media met je vrienden en familie. Er bestaat een grotere kans dat zij je blog zullen lezen dan dat compleet vreemden dit gaan doen.

Reacties zijn gesloten.