Groen ondernemen doe je zo

Groen ondernemen doe je zo

Als echte ondernemer zoek je altijd naar manieren om je onderneming te verbeteren. Wanneer je kansen op verbetering ziet kan je deze gelijk toepassen, dat is een van de mooie punten van het ondernemen. Een van deze verbeterpunten is natuurlijk groen ondernemen. Wanneer jij echt jezelf en je onderneming wil gaan verbeteren ga je hiermee aan de slag. Je mag hierbij best veeleisend naar jezelf zijn. Hieronder leg ik je uit hoe je groener kunt ondernemen.

Reizen

Als je een zelfstandige ondernemer bent moet je waarschijnlijk veel reizen. Je bent moet telkens op andere locaties zijn voor gesprekken en werkzaamheden. Wanneer je een auto hebt kan je jouw impact op het milieu simpel verbeteren. Kies ten eerste voor een zo zuinig mogelijke auto. Je hebt dan al een stuk minder uitstoot wat een stuk beter voor de natuur is. Het beste is natuurlijk een elektrische auto. Het is heel milieuvriendelijk en de absolute toekomst. Als je in een auto rijd die erg veel verbrand kan je misschien het beste overstappen op het openbaar vervoer. De treinen van NS rijden namelijk allemaal op groene stroom.

Bewust werken

In je eentje kan je natuurlijk niet de hele wereld verbeteren maar je moet ergens beginnen. Je doet het ondernemen niet alleen voor jezelf maar je laat ook een indruk achter op anderen. Je laat je klanten en partners zien dat je bewust bezig bent met je onderneming. Je probeert echt op alle fronten je best te doen. Alle kleine dingen maken hierbij vaak echt het verschil. Het begint met je lunch. Waar komen de producten vandaan? Hoe groen is de oorsprong? En wat voor servies gebruik je bij je lunch? Probeer te stoppen met het gebruik van wegwerpspullen. Vervolgens kan je kijken naar de apparaten in je onderneming. Zijn deze energiezuinig? Denk bij de apparaten ook aan bijvoorbeeld je lampen. Gebruik je wel LED-lampen?

Groene stroom

Het maakt eigenlijk niet uit waar je zaak zit. Of je nu thuis werkt of in in een kantoorpand, stroom heb je altijd nodig. Het is hierbij dus erg belangrijk dat je kiest voor duurzame energie. Maar hoe zorg je daarvoor? Je zoekt simpelweg naar een energievergelijker waar je alle mogelijk aanbieders naast elkaar kan zetten. Op deze sites kan je niet alleen achterhalen wie de beste prijs vraagt maar je kan ook zien wie de groenste stroom levert. Echter is de groene stroom in ons land helaas niet altijd groen. Het is dus belangrijk dat je goed uitzoekt of de stroom daadwerkelijk groen is.

Reacties zijn gesloten.