Zelf je website onderhouden – gevaren

Zelf je website onderhouden – gevaren

Het is heel moeilijk om je eigen website goed bij te houden, waardoor de content interessant blijft voor Google. Het doel van je website is natuurlijk om deze zo hoog mogelijk in de zoekmachine van Google te krijgen, waardoor mensen het eerst bij jouw website uitkomen. Dit klinkt heel simpel, maar een website up to date houden is een full time job. Veel ondernemers onderschatten dit. Hieronder volgen de grootste valkuilen bij het zelf onderhouden van je website.

Juiste zoekwoorden

Schrijf voor jezelf de belangrijkste zoekwoorden op voor jouw website. Waar zullen de bezoekers op googlen om jou te vinden? Kies daarnaast een pakkende titel voor jouw website. Begin zinnen met de belangrijkste zoekwoorden. Verwerk de zoekwoorden daarnaast in je kopjes. Hierdoor word je beter vindbaar in Google en interessanter voor bezoekers.

Bloggen

Heel belangrijk is het beginnen met bloggen. Schrijf zo veel mogelijk relevante en gestructureerde content op je website. Hierdoor wordt je website wederom belangrijker voor Google. Het werkt zelfs beter dan adverteren. Schrijf over kennis die je hebt. Indien de klant al heeft besloten het probleem zelf te willen oplossen, kan deze beter de informatie bij jou vinden dan bij de concurrent. Zo stijgt je naamsbekendheid. Als de klant ooit wel iemand nodig heeft, zal deze bij jou uitkomen.

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen zijn belangrijker voor je website dan veel mensen denken. Zorg ervoor dat de afbeeldingen niet te groot zijn. Zo duurt het minder lang om je website te laden. Sla daarnaast je afbeelding op met een bepaalde tekst of een zoekwoord. Hierdoor dragen zelfs de afbeeldingen bij aan de vindbaarheid in Google.

Linkbuilding

Dit houdt in dat je zoveel mogelijk links naar pagina’s van je eigen website op andere pagina’s probeert te krijgen. Dit kan door middel van links trading. Jij zet de link van een website op jouw website en iemand anders doet het omgekeerde. Zo zorg je wederom voor een hogere positie in Google.  

Reacties zijn gesloten.