Ongeschreven regels op kantoor die jij nog niet kende

Ongeschreven regels op kantoor die jij nog niet kende

Als je deze blog leest heb je waarschijnlijk een kantoorbaan of ga je binnenkort beginnen bij je nieuwe kantoorbaan. Het is handig om te weten dat er vaak ongeschreven regels zijn op kantoor waar je rekening mee moet houden. Bij elk bedrijf zijn er verschillende regels waar je rekening mee moet houden en het is zaak om er zo snel mogelijk achter te komen wat deze regels zijn. Er zijn wel vaak ongeveer dezelfde regels die overal wel gelden waar je rekening mee moet houden. In deze blog staan er een aantal voor je op een rijtje.

Mobiele telefoon

Het wordt vaak niet gewaardeerd als je telkens berichten binnenkrijgt op je telefoon. Zet daarom je telefoon op stil en zorg dat je niet alsnog steeds op je mobiel bezig bent met het beantwoorden van appjes of dergelijke. Moet je even een privé telefoontje plegen? Loop dan even weg waar niet iedereen je kan horen.

Promotie

Een promotie maak je niet alleen door goed werk te leveren, maar hangt ook af van een bepaalde gunfactor en loyaliteit. Het is daarom belangrijk om collegiaal te zijn naar de collega’s toe en een goede indruk te maken op je leidinggevenden.

Goede ideeën

Laat je goede ideeën direct horen aan je leidinggevende zodat je collega’s er niet met je idee vandoor gaan als je het eerst aan hen vertelt. Zo weet je leidinggevende dat het idee van jou komt en dat je goed bezig bent.

Roken

Als je rookt, word je soms scheef aangekeken als je weer het ‘excuus’ van roken gebruikt om een kleine pauze te nemen. Zorg dat je niet te vaak gaat roken om dit te voorkomen.

Als je niet rookt, is het een slim idee om soms toch mee te lopen met de rokers naar buiten om aan te horen wat de rokers allemaal bespreken en deel te nemen aan dit gesprek. Hier kan belangrijke informatie uit voortkomen die je anders niet had verkregen.

Reacties zijn gesloten.