Zakelijke lening

Zakelijke lening

Als u financiering zoekt voor uw bedrijf dan kan dit een lastige zoektocht zijn als dit niet dagelijks doet. Traditionele soorten zakelijke leningen. Zelfs als u geen uitgebreide hoeveelheid krediet hebt en u denkt niet dat een kredietlimiet geschikt is voor u, gaat alles niet verloren. Er zijn veel meer traditionele stijlen van zakelijke leningen om uit te kiezen:

Werkkapitaalleningen

Deze leningen zijn wat de meeste mensen denken als ze overwegen een zakelijke lening te krijgen. Ze zijn er in twee soorten, beveiligd en onbeveiligd. Ongedekte versies van werkkapitaalleningen zijn meestal alleen beschikbaar voor die bedrijfseigenaren met uitstekend krediet, een gezond bedrijfsplan en een gevestigd bedrijf met een bewezen staat van dienst. Startups zijn meestal te riskant om ongedekte bedrijfskapitaalleningen te krijgen. Beveiligde werkkapitaalleningen zijn iets gemakkelijker te krijgen, hoewel de hoeveelheid onderpand die nodig is om deze leningen te verkrijgen vaak gebaseerd is op het krediet van de kredietnemer. Deze leningen maken het voor alle soorten bedrijven mogelijk om hun zaken dagelijks uit te voeren met beschikbare contanten. Leningen worden meestal beveiligd met huizen en andere waardevolle activa.

Debiteurenleningen

Dit zijn financieringsvormen op korte termijn die beschikbaar zijn wanneer u op een moeilijk punt komt en nu geld op een bepaald tijdstip binnenkomt. De administratie van uw bedrijf van debiteuren fungeert als een zekerheid voor dergelijke leningen. Aan de andere kant zijn de rentetarieven van deze kortlopende leningen meestal hoger dan een langlopende standaardlening, en u kunt in een vicieuze cirkel terechtkomen waarin u uw activa (vorderingen) gebruikt voordat u ze krijgt en dan geen geld meer over heeft voor uw volgende inkomsten periode. Dit type lening moet alleen worden overwogen in een beperkt aantal soorten noodgevallen, zoals de noodzaak om te voldoen aan de loonlijst, inventaris te kopen tegen een waarde of andere benodigdheden.

Puur zakelijke leningen

Dit type lening wordt alleen gebruikt voor het gebruik van het kapitaal en de activa van het bedrijf en niet voor persoonlijke kredieten of kredietgeschiedenis van de eigenaar. Het is alleen beschikbaar voor een bedrijf met een solide staat van betrouwbare inkomsten, een langetermijnperspectief op een soepele werking en zeer sterke bedrijfskredietscores.

Overige functiespecifieke leningen

Er zijn momenten tijdens de bedrijfsvoering dat je een lening nodig hebt voor een specifiek type aankoop, zoals om nieuwe apparatuur te kopen of oude apparatuur te vervangen, de aankoop van onroerend goed voor het bedrijf of andere specifieke behoeften, er zijn leningen ontworpen die afzonderlijk beschikbaar zijn voor slechts die tijden.

De lening krijgen

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw zakelijke lening succesvol wordt, is door u voor te bereiden. Betreed uw bank met een goed geformuleerd businessplan in de hand en zorg ervoor dat uw kredietwaardigheid op orde is. Als u enige plekken in uw kredietgeschiedenis kent, moet u deze uitleggen. Kredietverstrekkers zijn ook mensen, en weten dat er situaties zijn die onvermijdelijk zijn, maar als u kunt bewijzen dat uw problemen in het verleden zijn en u meer solide voet hebt, zal dit veel helpen bij het verkrijgen van de lening die u wenst. Toelichtingsbrieven bij uw leningpakket helpen als er situaties zijn zoals ziekte of de zorg voor een zieke geliefde die in het verleden problemen heeft veroorzaakt.

Een van de dingen die de meeste mensen ervan weerhoudt om een ​​lening te krijgen, is angst voor afwijzing. Weten wat te verwachten kan die angst verlichten.

Reacties zijn gesloten.