Over hoe een uitzendbureau jou helpt aan een nieuwe baan

Over hoe een uitzendbureau jou helpt aan een nieuwe baan

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Misschien je eerste baan, misschien een nieuwe start, gewenst of ongewenst. Hoe dan ook, je bent op zoek. Uiteraard ga je zelf op onderzoek uit naar jouw droombaan, maar een uitzendbureau kan je hier ook bij helpen. Hoe dan? Dat lees je hier!

Verzameling van vacatures

Als je ingeschreven staat bij een uitzendbureau kan je makkelijker solliciteren. Op de website van het bedrijf staan alle vacatures die zij hebben. Je kan gemakkelijk kijken of er iets voor jou bij zit. Ook de stap om te solliciteren is een stuk sneller gezet. Van Zon Arbeidsbemiddeling is een goede tip als je op zoek gaat, ga hier naar de website.

Daarnaast kan je je ook inschrijven voor een mailing, als er nieuwe vacatures krijg je direct bericht. Je bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures en kan dus ook als eerste solliciteren.

Geschikte kandidaat

Zodra je je in hebt geschreven bij het uitzendbureau sta je in het bestand. Als het uitzendbureau een vacature heeft en ze denken dat jij een geschikte kandidaat bent, kunnen ze jou benaderen. Je wordt dan gevraagd om te solliciteren op deze vacature, je hebt dan al een kleine voorsprong op de concurrentie.

Feedback

Ook voor feedback kan je bij het uitzendbureau terecht. Ben je al meerdere malen afgewezen en weet je niet zeker waar dit aan ligt?

Bij het uitzendbureau kan je feedback vragen op bijvoorbeeld je CV en je motivatiebrief. Je kan tips vragen over hoe je je sollicitatie nog beter kunt voorbereiden.

Vind je het schrijven van een CV of motivatiebrief erg moeilijk? En zie je er al helemaal tegenop om een sollicitatiegesprek te houden? Ook hierin staat het uitzendbureau voor je klaar, zij kunnen je helpen bij het schrijven van een CV en zitten er soms ook bij tijdens het sollicitatiegesprek. Geef gewoon aan waar je tegenaan loopt, ze zijn er om jou te helpen, ook in dit opzicht.

Uittesten

Weet je nog niet helemaal wat je leuk vindt? Ook dan is een uitzendbureau ideaal. Veel banen bij een uitzendbureau hebben een contract dat tussen een paar maanden en anderhalf jaar duurt. Bevalt het niet? Dan solliciteer je de volgende keer gewoon op een andere functie.

Vergroot je kansen

Er zijn vaak meerdere uitzendbureaus bij je in de buurt en het is niet verboden om bij meerdere uitzendbureaus ingeschreven te staan. Verspreid dus je kansen en schrijf je op meerdere plekken in, je vergroot hiermee de kans dat er ergens een baan voor jou tussen zit!

Reacties zijn gesloten.