De nieuwste vorm van studeren

De nieuwste vorm van studeren

Iedereen wilt graag een goede basis hebben voor de toekomst met een passende opleiding. Het investeren in jezelf kost echter erg veel tijd en hierdoor heb je vaak weinig tijd voor een bijbaan. Dit zorgt ervoor dat je niet zoveel kan verdienen als je zou willen. In dit artikel lees jij hoe je kunt leren en werken tegelijk.

Werken en leren

Werken en leren tegelijk, het lijkt te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar! Er is namelijk een mogelijkheid om dit te combineren. Je wilt graag gelijk in praktijk jouw kennis kunnen toepassen, die je enkele dagen daarvoor nog geleerd hebt. Bij een reguliere opleiding kun je hier pas van profiteren tijdens een stageperiode. Er is nu een optie om te werken en daarnaast te leren. Maar wat houdt dit nou precies in? Als de IT sector bij jou past is dit een ideale kans om dit te kunnen combineren. Bij deze Hbo ict-opleiding werk jij vier dagen in de week en studeer je één dag. Je doet veel ervaring op en hebt gelijk een voorsprong op afgestudeerden die eenzelfde opleiding elders gedaan hebben. Jij hebt namelijk al werkervaring opgedaan met deze opleidingskeuze. Daarnaast is informatica de opleiding met de grootste baangarantie op Hbo niveau, de kans is heel groot dat je direct aan de slag kan na je opleiding, wie wilt dat nou niet?

Past een ict-opleiding niet bij jou? Dan zijn er uiteraard heel veel andere keuzes om jouw loopbaan te vervolgen. De keuze in het aantal opleidingen enorm. Daarom is het heel lastig om direct de juiste studiekeuze te maken. Je zit natuurlijk ook niet te wachten op een opleiding waarbij je van tevoren al twijfelt of deze bij je past. Hier is een oplossing voor. Door het maken van een gratis beroepskeuzetest krijg je een duidelijk beeld welke opleiding het beste bij jou als persoon past. Deze beroepskeuzetest is een goede ondersteuning voor het maken van jouw keuze hoe jij jouw loopbaan gaat voortzetten.

Het belangrijkste is dat jij altijd in je achterhoofd houdt welke opleiding jij het leukste vindt en het beste bij jouw persoonlijkheid past. Een beroepskeuzetest geeft ondersteuning in dit proces en moet absoluut niet leidend zijn in jouw studiekeuze. Doe wat jij leuk vindt en waar jij toekomst inziet!


Reacties zijn gesloten.